Miesto realizácie projektu: Zvolen, Strážska cesta 8700/6
Názov projektu: Nákup inovatívnych technológií s vytvorením pracovných miest v DRU a.s. Zvolen
Opis projektu: Projekt vychádza zo stratégie DRU a.s Zvolen a orientuje sa na obstaranie piatich nových inovatívnych technológií , ktoré sú pre spoločnosť významné z hľadiska efektívnosti výroby, objemu a kvality súčasných výrobkov.. V rámci realizácie projektu budú zároveň vytvorené nové pracovné miesta.
Názov a sídlo prijímateľa: DRU a.s. Zvolen, Strážska cesta 8700/6, 960 01 Zvolen
Dátum začatia realizácie projektu: 25.11.2014
Dátum ukončenia realizácie projektu: 31.7.2015
Výška poskytnutého príspevku: 0 €
Stav pred realizáciou projektu:
Chladiace zariadenie na chladenie oblátkových plátov |
Horizontálny baliaci a na rezy |
Vertikálny baliaci a na balenie tyčiniek |
Linka na výrobu čokoládových výrobkov |
Linka na formovanie a pečenie slaných a ochutených tyčiniek |
|
Stav po realizácii projektu:
Chladiace zariadenie na chladenie oblátkových plátov Inovatívnosť: Automatické usmerňovanie výrobkov pri vstupe a pri výstupe z chladiaceho zariadenia, energetická úspora z titulu eliminácie úniku chladu z chladeného priestoru, úspora priestoru oproti súčasnému stavu v súvislosti so zmenou horizontálneho spôsobu chladenia na vertikálny. |
Horizontálny baliaci a na rezy Inovatívnosť: Technicky a technologicky vyspelé plnoaické zariadenie, zvýšenie stupňa aizácie prevádzky zariadenia, zvýšenie stupňa operatívnosti pri zmene výrobného programu, úspora času pri prestavovaní baliaceho au, výrazné zvýšenie variability balenia, minimálny priamy kontakt s nezabaleným výrobkom. |
Vertikálny baliaci a na balenie tyčiniek Inovatívnosť: Zvýšenie stupňa aizácie balenia výrobku – tyčiniek, zvýšenie súčasných kapacitných možností, skvalitnenie balenia finálnych výrobkov – tyčiniek technicky vyspelejším vážiacim a baliacim systémom, eliminácia prestojov, nákladov na opravu a údržbu, zvýšenie stupňa variability balenia a operatívnosti reakcie na požiadavky trhu.
|
Linka na výrobu čokoládových výrobkov Inovatívnosť: Zvýšenie efektivity výrobného procesu úsporou manuálnej náročnosti pracovných úkonov,plynulé a šetrné nastavovanie rozbehu a dobehu hnacích agregátov, výrazná eliminácia priameho fyzického kontaktu s nezabaleným produktom, vyšší kvalitatívny stupeň manipulácie.
|
Linka na formovanie a pečenie slaných a ochutených tyčiniek Inovatívnosť: Zvýšenie ekonomickej efektívnosti výrobného procesu znížením spotreby elektrickej energie, zvýšenie súčasných kapacitných možností, vyšší stupeň aizácie oproti súčasnému stavu, zvýšenie kvality výrobno-technologického procesu pečenia. |